Spousta lidí se jen při zaslechnutí slova „rakovina“ oklepe strachem. Chcete, aby se vám tato zákeřná nemoc vyhnula obloukem? Zjistěte, jaké potraviny snižují riziko jejího vzniku!
Příroda nám dala spoustu zázračných potravin, které mají šanci držet náš organismus daleko od závažných fatálních nemocí. Které potraviny v sobě obsahují protirakovinné látky?
Brokolice
Brokolice je zeleninou, která nejen dobře vypadá, ale obsahuje v sobě silné antioxidanty, které mají moc tělo ochránit proti rakovinnému bujení. Že vám brokolice příliš nechutná? Na internetu najdete řadu chytrých receptů, jak tuto zeleninu chutně připravit.
Shi-take
Tato houba pochází z daleké Asie a má skutku samurajské schopnosti. Dokáže odvážně bojovat proti vzniku rakovinných buněk. Kromě toho je skvělým pomocníkem v boji proti řadě civilizačních chorob – snižuje množství cholesterolu v krvi a eliminuje vysoký krevní tlak. Navíc má velmi příjemnou aromatickou chuť, tudíž ji můžete přidat do různých polévek a pokrmů.
Tip! Žádná potravina však nepředstavuje 100 % účinnost proti rakovině a jiným závažným chorobám. Onemocnění závažnou nemocí se může velmi negativně podepsat na finančním rozpočtu rodiny. Hledáte způsob, jak se pojistit proti situaci, kdy vlivem onemocnění nebudete moct vykonávat vaše zaměstnání? V rámci životního pojištění se můžete pojistit pro riziko rakoviny a dalších onemocnění, stejně jako riziko invalidity a úrazů. Věděli jste, že na cenovém srovnávači Netfinance.cz můžete sjednat pojistku už od 180 Kč? Najděte nejlepší životní pojištění pro vás!
Červená řepa
Při boji proti rakovině zařaďte do svého jídelníčku červenou řepu. Tato zázračná potravina v sobě obsahuje bílkovinu betain a rovněž betakaroten. Obě látky jsou prospěšné při boji proti rakovině.
Při konzumaci řepy si však dejte pozor na dávkování. Například pití koncentrovaných džusů z řepy není příliš dobré pro ledviny a může být rovněž nebezpečné pro lidi, trpící močovými kameny.
Zelený čaj
Ne nadarmo se zelenému čaji přezdívá „nápoj dlouhověkosti.“ Obsahuje totiž unikátní látku ester epigallokatechin, která umí zabíjet nově vznikající rakovinné buňky. Vědci se totiž v poslední době pozastavují nad tzv. „asijským paradoxem.“ Jedná se o fakt, že lidé v mnoha asijských zemí holdují kouření a žijí ve stresu, přesto je zde úmrtnost na rakovinu nižší než v západních státech, což může být právě z důvodu pití zeleného čaje.